Хемиска жаба

Услови и правила на ChemicalFrog

Со правење нарачка со ChemicalFrog, вие автоматски ги прифаќате Условите и правилата наведени овде. Треба внимателно да ги прочитате овие информации пред да купувате. Условите и правилата со кои се согласувате се како што следува:

Ограничувања за возраста

Мора да потврдите дека сте лицето опишано во Името и адресата за испорака и дека имате 18 години или повеќе. Вие се обврзувате да не ги препродавате или да ги доставувате овие производи на некој за кој верувате дека е помлад од 18 години.

Давањето лажни информации во врска со ова може да претставува прекршок и сериозно да влијае на вашите права според овие T&C. Дополнително, го задржуваме правото да ги откажеме сите нарачки за кои сметаме дека ги прекршуваат овие услови.

Стоки и производи

Со купување на добро, производ или услуга од ChemicalFrog, се согласувате дека тие купувања треба да се користат само за истражувачки цели. Тие вклучуваат употреби како што се тестирање на примарен реагенс, референцирање на GC/MS, анализи за врзување на рецепторите ин витро и слични или сродни цели. Дополнително, вие се согласувате да го спроведете ова истражување само во соодветно опремени објекти кои имаат соодветни безбедносни процедури и опрема.

Вие се согласувате да преземете целосна проценка на ризикот за кој било производ што ви е продаден од ChemicalFrog и да ја процените вашата наменета употреба на сличен начин. Вие се согласувате да не преземате или да дозволите да се преземат никакви дејствија што би можеле да имаат зголемен ризик од штета или штета на кое било лице, лица или имот.

Дизакализирање

Со пристап до веб-локацијата ChemicalFrog или со купување стоки или услуги од ChemicalFrog, се согласувате со следните услови:

 1. На оваа страница може да пристапат само луѓе кои имаат 18 години или постари.
 2. ChemicalFrog не е создаден со цел, или поддржува на кој било начин, употребата на нелегални хемикалии или употребата на хемикалии на незаконски начини.
 3. ChemicalFrog во никој случај не е одговорен за постапките на лицата кои можеби купиле хемикалии од оваа веб-локација, или кои можеби поседуваат хемикалии добиени од оваа веб-локација.
 4. Секоја информација обезбедена од оваа веб-локација е вклучена за целите на образовно, научно или историско истражување и е обезбедена на целосно неформално ниво.
 5. Оваа страница не одобрува поттикнување или промовирање на употреба на нелегални супстанции или нелегална употреба на контролирани или други супстанции.
 6. ChemicalFrog инсистира дека е ваша одговорност да се осигурате дека сите производи што ќе ги нарачате се легални, дозволени и овластени за увоз и употреба во вашата земја на живеење или прием. Секоја информација за законитоста или политиката дадена на оваа страница треба да се смета за неформална и нема законски да се потпира на нив. Тоа не претставува совет на кој било начин.
 7. Сите клиенти на ChemicalFrog се обврзуваат да истражуваат, да ги знаат и да ги разберат законите и политиките на нивната земја, држава и локалитет на живеење и потврда за нарачката пред да направат каков било вид на купување од ChemicalFrog.
 8. ChemicalFrog не сноси никаква одговорност за клиентите кои ги прекршуваат законите на нивните јурисдикции, свесно или несвесно.
 9. Сите производи и услуги се достапни исклучиво за целите на истражувањето, како што се тестирање на примарниот реагенс, референцирање на GC/MS, анализи за врзување на рецепторите ин витро и слични или сродни цели.
 10. Со пристапување на оваа страница, купување од ChemicalFrog или интеракција со компанијата на кој било друг начин, вие се согласувате целосно да го обесштетите ChemicalFrog против гонење. Покрај тоа, вие прифаќате целосна правна одговорност како увозник на овие стоки или производи.
 11. Вие се согласувате да преземете целосна проценка на ризикот за кој било производ што ви е продаден од ChemicalFrog и да ја процените вашата наменета употреба на сличен начин.
 12. Се согласувате да не преземате или да дозволите да се преземат какви било дејствија што би можеле да имаат зголемен ризик од штета или штета на кое било лице, лица или имот.
 13. Вие се согласувате да го спроведете ова истражување само во соодветно опремени објекти кои имаат соодветни и доволни безбедносни процедури и опрема.
 14. Се согласувате и изјавувате дека сте или студент по хемија или принцип или претставник на истражувачка или хемиска институција или установа. Вие разбирате дека ние не доставуваме поединци или организации кои не одговараат на тие описи.
 15. сите наведените информации вклучувајќи ги и цените е предмет на промена at секое време, Во нашите дискреција, и без најава.

ChemicalFrog го задржува правото да ги промени сите или сите овие Услови и правила во секое време, без известување до вас или кој било друг клиент или субјект. Со правење нарачка од ChemicalFrog, ги прифаќате сите овие Услови и правила и ја прифаќате целосната одговорност за секое нивно прекршување или прекршување од вас, вашата организација, вашите вработени или вашите сопствени клиенти

Translate
грешка: Содржина е заштитена !!

Добијте попусти, новости, понуди и повеќе!